Алантоин - мекота и младост за кожата
9 авг

Алантоин - мекота и младост за кожата

Алантоинът (Allantoin) е ботаническа съставка, която често се среща в продуктите за грижа за кожата. Производителите на козметика я използват заради двойното действие – смекчаване на роговия слой с подпомагане отделянето на мъртвите клетки и стимулиране на регенерацията на тъканите. Успешно успокоява раздразнената и зачервена кожа, което я прави незаменими в козметиката на хора, които страдат поради чувствителност на кожата, акне, розацеа или екзема.

В медицината се използва като съставка на вазелини и пудри, прилагани при лечение на трудно зарастващи кожни увреждания.

Придава на козметичните продукти свойства, изглаждащи и омекотяващи кожата, като премахва напуквания и загрубяване. Оказва въздействие, облекчаващо раздразненията. Възстановява водния баланс на кожата. Способства за естествената регенерация на клетките на кожата след продължително излагане на слънце. Подхранва, омекотява и успокоява кожата. Фиксира тена, прави го по-равномерен и красив. Попива бързо, оставяйки приятно охлаждащо чувство. Осигурява перфектна грижа след слънчеви бани, свива порите, видимо придава на кожата мек, сияен и младежки вид.

Добива се в семената на Соята и плодовете на дървото Шеа (Карите). Дървото Шеа, известно още като дървото на младостта, расте в саваните на Западна Африка. Неговите орехоподобни плодове при обработка дават масло, богато на витамин Е, провитамин А и алантоин. Маслото от Шеа е с доказани регенеративни свойства и подмладяващ клетките ефект. Това е причината стане един от базовите ингредиенти на най-популярните продукти на STYX.

Всички кремове за тяло на STYX са създадени на база студено пресовани масла - Макадамия, Жожоба и Соя, така че всеки от тях е своеборазен еликсир на младостта. А кремът за тяло Шеа* вече добива популярност като ефективно средство против стрии, особено ако младите майки го използват по време и след бременноста. А вълшебният аромат на Ванилия, който се освобождава при всяко отваряне на капачката е празник за сетивата - вашите и на хората около вас.

*БИОсертифициран